4 pers.
200 g sushi ris
2 tsk risvinseddike
2 gulerødder
200 g tunfisk
1 tsk. sorte og hvide sesamfrø
1 dl edamamebønner (uden bælg fra frost)
4 radisser
2 forårsløg
2 avocadoer
4 tsk Poke sauce (eller chili mayonnaise)
2 tsk. krydderiblanding til grøntsager
2 tsk. olivenolie
1 lime
- Skyld risene godt og kog dem efter anvisningen på pakken. Lad dem afkøle og rør risvinseddike i.
- Skyld og skræl gulerødderne. Skær den i tynde strimler, f.eks. på et mandolinjern.
- Skær tunen i tern og steg på panden i 3 minutter. Vend hyppigt. Vend sesamfrøene med tunen på panden og tag af varmen.
- Tø bønnerne op i kogende vand.
- Skær radiserne ud i tynde skiver f.eks. på et mandolinjern, hak forårsløg og skær avocado i tynde skiver.
- Anret i skåle med ris i bunden og fordel tun og grøntsager ovenpå
- Dryp med olivenolie, poke sauce og krydderiblanding. Tilføj en limebåd.
- Bon appétit!