12 stk.
3 dl mælk
25 g gær
1 stk salt
70 g sukker
1 æg
1,5 tsk kardemomme
500 g mel
75 g blødt smør
Crème de caramel
- Opløs gæren i mælken og tilsæt salt og sukker.
- Tilsæt æg og kardemomme og rør grundigt
- Tilsæt mel og ælt dejen på røremaskine i 4 minutter.
- Tilsæt smør og ælt dejen i ca. 10 minutter til dejen slipper skålen.
- Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter.
- Del dejen i 12 lige store stykker og form dem til boller.
- Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med 1 cm mellemrum og lad dem efterhæve i 60 minutter.
- Varm ovnen til 180 grader varmluft og bag hvederne i 15-20 minutter til de er flotte og gyldne.
- Rist hvederne og smør dem med crème de caramel med havsalt.
- Bon appétit!