Bæredygtighed

Lie Gourmet har fokus på bæredygtighed. Vi vil gerne passe på den verden vi lever i og tage ansvar for de fremtidige generationer.

Genanvendelige emballager

De fleste af vores delikatesser leveres i emballager af glas som er et bæredygtigt og fuldt genanvendeligt materiale, der giver store miljømæssige fordele. Glas er et ressourceeffektivt materiale, der er fremstillet af naturlige råmaterialer såsom sand og glasaffald. Glas er et 100 % genanvendeligt materiale, der kan genbruges igen og igen – og da vores flasker og glas er af smukt design er der mange som genbruger dem som gode opbevaringsglas og flasker. Vores poser er ligeledes produceret af genanvendeligt materiale, og også de få af vores produkter som leveres i plast. Alt vores materiale af pap og papir kan genbruges eller bortskaffes.

Producenter og råvarer i EU

Alle vores produkter produceres i EU lande og de lever op til de krævende standarder og krav som Den Europæiske Union har fastsat. En meget stor del af vores delikatesser produceres af lokale råvarer som dyrkes i de regioner hvor vores producenter er beliggende. Der er derfor begrænset fragt af råvarer fra marken til produktionen, og CO2 udledningen er derfor på et meget lavt niveau. Vores køkkentekstiler produceres i Sverige hvilket er en CO2 venlig løsning og vi undgår en lang og miljøbelastende fragt fra eks. Fjernøsten. De er ØKO TEX certificerede, og vores karklude er endda komposterbare.

Ingen/få tilsætningsstoffer

Vores delikatesser er meget rene, produceret af råvarer af høj kvalitet og indeholder ingen eller meget få tilsætningsstoffer. Vi tror på et langt mindre forbrug da produkterne har et stort indhold af reelle råvarer og smagene derfra, og derfor er meget drøje i brug. De er dermed også sundere hvilket er godt for både vores helbred og i sidste ende også for klimaet.

Klimavenlige delikatesser

Grøntsager og frugt som bruges til en stor del af vores delikatesser dyrkes primært i Frankrig (hvor vi producerer en stor del af vores delikatesser) og hvor de helt naturligt får masser af varme og sol. Det er den type mad, som belaster klimaet mindst.

”Målet er en sanselig oplevelse, skabt til at sætte krydderi på dagligdagens måltider og få flere nuancer frem i madlavningen – og alt dette med et bæredygtigt afsæt”